Hoppa till sidans innehåll

Götene Motorklubb EM-arrangör


Vid två tillfällen, 1992 och 1996, har Götene Motorklubb stått som arrangör för EM-deltävlingar i rallycross som körts på Kinnekulle ring. Sedan dess har man arrangerat en rad av SM-finaler i rallycross.

Det var veckoslutet den 23-24 maj 1992 som den första deltävlingen ordnades i Götene. Det är den svenska EM-deltävlingen som ordnas på anrika Kinnekulle ring, som det heter i programmet.

Tävlingsledaren Börje Fröberg skriver att äntligen har den stora helgen kommit, ”vilken vi länge har sett fram emot”. Det var på hösten -91 som Götene Motorklubb tilldelades tävlingen.

Hemmaföraren Kenneth Hansen från Götene som då tävlade i division ett hade en ny bil för säsongen, en Ford Sierra Cosworth RS500 med cirka 520 hästkrafter. Kenneths pappa Sven hade för övrigt rollen som biträdande tävlingsledare.

Rolf Gårdh, en av de verkliga veteranerna inom klubben, fungerade som tidtagningschef vid EM-deltävlingen.

I Kennth Hansens klass fanns vid denna tid konkurrenter som norrmännen Björn Skogstad och Ludvig Hunsbedt, Skene-föraren Michael Jernberg samt Götene-föraren Christer Bohlin.

 I division två, dit Kenneth sedan bytte inför säsongen 1993, fanns de som sedan skulle komma att ha tuffa figheter med Kenneth: norrmannen Martin Schanche och Arvika-sonen Tommy Kristoffersson.

I programmet berättas också att den första rallycrosstävlingen på Kinnekulle ring hölls i augusti 1974. Den gången stod Stig Blomqvist som segrare.

Hur det sportsligt gick i EM-deltävlingarna 1992 och 1996 är som det brukar heta en annan historia.

 Skribent: Fredrik Larsso

 

Uppdaterad: 30 MAJ 2019 12:06 Skribent: Janne Åberg
E-post: This is a mailto link

Välkommen som medlem i vårt  sällskap.
Som medlem, förutom den
trevliga gemenskapen, 
får du fyra nr per år av den fina WI-tidningen.
Medlemsavgiften 100 kr 
betalas 
via kassören 
Bengt. G Nilssons 
Swishnummer 070- 209 20 86. 
Vid evenuella frågor hänvisas till styrelsen.


Tidigare nr av WI-tidningen

 

 

Besök sedan 190621

  

 

 

Postadress:
Götene IHS
Fredrik Larsson, Torggatan 9 B
533 30 Götene

Kontakt:
Tel: 0702092086
E-post: This is a mailto link

Se all info