Hoppa till sidans innehåll

Lundsbrunns spelare i AIK o Degerfors


Lundsbrunns IF sammanställde en omfattaande jubileumsskrift till sitt firande av 70 år som hölls lördagen den 18 april 1992.

Som bekant såg många fotbollsföreningar dagens ljus på 20- och 30-talet. I jubileumsskriften kan man dock läsa att Lundsbrunns IF:s verksamhet under de inledande åren hade att hantera, som det heter i jubileumsskriften, kriser. 1928 fanns tankar om att bilda en helt ny förening, och vidare heter det: ”I slutet av 40-talet inträffade en ny kris för föreningen. Man saknade ledare, ekonomin var urusel och intresset för föreningen var minimalt”.

En ljuspunkt fanns dock i spelaren Kurt Lundgren. ”Men säg den glädje som varar beständigt!” heter det vidare lite sorgesamt i jubileumsskriften. Kurt Lundgren värvades till Skara IF, där han dock inte stannade länge. Han värvades vidare till Stockholm och AIK. ”Därigenom, att han deltog i allsvenskan, blev han den mest framgångsrike spelaren från föreningen”, heter det i jubileumsskriften från 1992. Spelare från Lundsbrunns IF har senare svarat för allsvensk representation genom målvakten Ulf Karlsson som spelat med Degerfors i högsta serien.

I augusti 1990 inträffade en händelse som fick spridning i riksmedia. Det prestigefulla mötet mellan Lundsbrunn och Hangelösa fick ställas in då tusentals getingar invaderat Sörbovallen.

Tidningen Expressen kunde då anspela på sin symbol – getingen – när man på sin löpsedel talade om getingmatchen i Lundsbrunn som hade sting....

 Skribent: Fredrik Larsson

 

Uppdaterad: 30 MAJ 2019 12:09

Välkommen som medlem i vårt  sällskap.
Som medlem, förutom den
trevliga gemenskapen, 
får du fyra nr per år av den fina WI-tidningen.
Medlemsavgiften 100 kr 
betalas 
via kassören 
Bengt. G Nilssons 
Swishnummer 070- 209 20 86. 
Vid evenuella frågor hänvisas till styrelsen.


Tidigare nr av WI-tidningen

 

 

Besök sedan 190621

  

 

 

Postadress:
Götene IHS
Fredrik Larsson, Torggatan 9 B
533 30 Götene

Kontakt:
Tel: 0702092086
E-post: This is a mailto link

Se all info