Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte 2020


Götene idrottshistoriska sällskap håller sitt årsmöte i Sessionssalen, Centrumhuset, Götene, tisdagen den 18 februari. 18.30 i Sessionssalen, Centrumhuset

Sällskapet bildades i februari 2019 och är ett av närmare 20 idrottshistoriska sällskap i Västergötland.

Under det gångna året har man arrangerat idrottscaféer samt en så kallad Ljugarbänk. Båda sakerna fortsätter förstås under våren i år men det senare har döpts om till det måhända lite mer rumsrena Sportbänk.

I samband med årsmötet kommer den tidigare fotbollsmålvakten Janne Åberg, Skövde, att berätta om sin karriär. Åberg ingick i det klassiska Skövde AIK-lag som 1970 kvalade till allsvenskan och var mycket nära att gå upp i den högsta serien. Vid kvalmatchen mot IFK Luleå var det över 13 000 åskådare på Södermalm i Skövde, en idag närmast ofattbar publiksiffra.

-Janne är en mycket god berättare och han kommer alldeles säkert att delge ett och annat spännande från det allsvenska kvalet, där även Sandvikens IF och Landskrona BoIS deltog, hälsar Fredrik Larsson som är ordförande i Götene idrottshistoriska sällskap.

Sällskapet ordnar Sportbänk vid ett tillfälle i februari, mars och april. Efter årsmötet blir nästa idrottscafé i mars då OS-cyklisten Jan-Åke Ek från Skara ska berätta om sina minnen från bland annat deltagandet i sommar-OS i Mexiko City1968.

Uppdaterad: 21 JAN 2020 16:32 Skribent: Fredrik Larsson

Välkommen som medlem i vårt  sällskap.
Som medlem, förutom den
trevliga gemenskapen, 
får du fyra nr per år av den fina WI-tidningen.
Medlemsavgiften 100 kr 
betalas 
via kassören 
Bengt. G Nilssons 
Swishnummer 070- 209 20 86. 
Vid evenuella frågor hänvisas till styrelsen.


Tidigare nr av WI-tidningen

 

 

Besök sedan 190621

  

 

 

Postadress:
Götene IHS
Fredrik Larsson, Torggatan 9 B
533 30 Götene

Kontakt:
Tel: 0702092086
E-post: This is a mailto link

Se all info