Hoppa till sidans innehåll
Startgäng: Stellan Hallén, Fredrik Larsson, Sven-Olov Öberg, Bengt-Göran Nilsson och Westgöta IHS ordf Roland Gustafsson

Om GIHS


Götene Idrottshistoriska Sällskap bildades vid ett årsmöte i Sessionssalen, Centrumhuset i Götene, måndagen den 18 februari. När formaliteter är avklarade blir Götene nummer nitton i raden av idrottshistoriska sällskap under paraplyorganisationen Westgöta Idrottshistoriska Sällskap, som omfattar idrottshistoriska sällskap i Västergötland.

Roland Gustafsson som är ordförande för WIS uttryckte en stor glädje över att nu även Götene kan räknas in bland de orter som har ett idrottshistoriskt sällskap. Det är viktigt att lyfta historien och att samlas kring den, menade han.

Det är närmare ett år sedan som Roland Gustafsson medverkade vid ett uppstartsmöte i Götene och han konstaterade då att arbetet inom sällskapen går mer från museum med pokaler och utställningar till att jobba mer modernt med internet och de möjligheter som finns där med text, bilder och ljud.

I stadgarna för det nybildade sällskapet heter det att verksamhetens syfte är att dokumentera, främja och samordna Götene kommuns idrottshistoria.

Till ordförande valdes Fredrik Larsson. Styrelseledamöter är Bengt-Göran Nilsson, Sven-Olov Öberg, Ola Andersson och Carina Larsson. Till revisor valdes Folke Brink.

 Under kvällen ledde Janne Åberg, legendarisk fotbollsmålvakt i Skövde AIK, en stunds frågesport med idrottsfrågor.

I slutet av mars ordnas ett idrottscafé då Stellan Hallén ska berätta om bandyn inom Hällekis IF.

Skribent: Folke Brink 
Uppdaterad: 22 MAR 2019 10:41

Välkommen som medlem i vårt  sällskap.
Som medlem, förutom den
trevliga gemenskapen, 
får du fyra nr per år av den fina WI-tidningen.
Medlemsavgiften 100 kr 
betalas 
via kassören 
Bengt. G Nilssons 
Swishnummer 070- 209 20 86. 
Vid evenuella frågor hänvisas till styrelsen.


Tidigare nr av WI-tidningen

 

 

Besök sedan 190621

  

 

 

Postadress:
Götene IHS
Fredrik Larsson, Torggatan 9 B
533 30 Götene

Kontakt:
Tel: 0702092086
E-post: This is a mailto link

Se all info